Geweldig! Team 1 is gisteren kampioen van de HBB geworden.

Uniek voor HBC Phoenix want in heel de geschiedenis van onze vereniging is het nog nooit voorgevallen dat we kampioen van de HBB zijn geworden. M.a.w. ze zijn als eerste geƫindigd van de hoogtste klasse (= topklasse) van de Helmondse Badminton Bond. In de loop van alle jaren zijn er best wat kampioenschappen geweest, maar nog nooit van de hoogste klasse en dus nog nooit HBB kampioen. Dit jaar wel en dat is super!

Ons eerste team bestaat uit Ragna, Erwin, Paul, Elise en Jolijn. Voor de gelegenheid is deze keer ook Yvette ingevallen (rechtsonder).

In het begin van de speelavond leek het heel erg gelijk op te gaan tussen beide teams. Phoenix 1 moest spelen tegen De Valken 2 en ze waren heel gewaagd aan elkaar. Na de mix dubbels stond het nog 1-1, dus het kon nog alle kanten op. Daarna kwam de damesdubbel die overtuigend gewonnen werd en was het 2-1. De herendubbel ging moeizaam maar werd uiteindelijk gewonnen en werd het dus 3-1. Daarna leek het hek van de dam want alle 4 de singles werden met winst afgesloten zodat de eindstand een overtuigende 7-1 winst werd.

Als HBC Phoenix zijn we ontzettend trots op het hele team! In een speelveld met Con Brio 1, Mierlo 1, De Valken 2, Mixed 1, Brabantia 1 en Bakel 1 was het zeker niet makkelijk maar gelukkig is het wel gelukt. In de sporthal is al een klein feestje gevierd maar kom allen naar de jaarlijkse BBQ op 27 juni a.s. want daar volgt de huldiging en vieren we nog een feestje er achteraan šŸ˜‰ .